“Unplugged” Drum-Like Concert.

Update: 28/07/2012.

Εφόσον έχω γυρίσει από μπάνιο και βαριέμαι απίστευτα να κάνω debugging τα threads από κάτι που γράφω και το dropbox μου ενημερώθηκε με τα ντοκουμέντα εκείνης της βραδιάς και το 28 είναι σημαδιακός αριθμός για εμένα και…

Θα ενημερώσω το post για να συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα.

Σαν drummer όλα αυτά τα χρόνια, ευτυχώς ή δυστυχώς, άσχετα που παίζω διάφορα στυλ, έχω παραμείνει drummer. Κάτι είπα τώρα. Εννοώ, ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ ως κρουστό, ή πιο “μουσικό”.

Καλώς ή κακώς έτσι είναι.

Γενικά σε αυτή τη ζωή ως τώρα μπορώ να είμαι αρκετά καλός σε συγκεκριμένα πράγματα, και να είμαι δημιουργικός κάτω από παραμέτρους, η απόλυτη ελευθερία με πνίγει. Βεβαίως θα βγούν κάποιοι φιλελεύθεροι εδώ να πουν κάτι για ψυχαναγκασμούς και άλλα τέτοια αλλά θα τους προλάβω λέγοντας ότι είμαι ψυχαναγκαστικός και έχω και κάποια OCD’s. ΛΗΞΙΣ.

Όλα καλά λοιπόν, ήταν μία προγραμματισμένη συναυλία στη Θάσο, full band, με drums και τα σχετικά. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και τελικά υπήρχε πρόβλημα με το θόρυβο, οπότε ζητήθηκε από το ΑΦΕΝΤΙΚΟ να παίξουμε unplugged, με κρουστά και τέτοια και έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα.

Thassos Beach Plugged
Κάπως έτσι φαντάστηκα το unplugged στην αρχή. Από operational research άποψη, μας έχουν ξεσκίσει καθώς με μηδενικό κόστος βγάζουν τις αμοιβές τους και κάνουν και καλύτερη οφθαλμοσυντήρηση. Μην μιλήσει κανείς για ζέστη, θα μιλήσουμε για τον εσωτερικό κλιματισμό που τούτοι οι τύποι διαθέτουν σε άλλο post. Μπορείτε για να σας φύγει η περιέργεια να ρωτήσετε αυτόν εδώ.

Στην αρχή αχ βαχ, ωχ βωχ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα δημιουργήσω ένα prototype. (Μπορεί να μην είναι prototype αλλά εμένα μου κατέβηκε η ιδέα χωρίς να την δω από πουθενά οπότε είναι παιδί μου και τέλος)

Οπότε, χρησιμοποίησα την φαντασία μου, και αυτό που έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω το cajon της Τασουλίτσας για κάσα – bass drum,  ένα pearl picollo snare, ένα hi-hat, μερικά splash, ένα ride και από εκεί και πέρα κάτι κρουστομπιχλιμπίδια (woodblock, cowbell, tambourine κλπ).

Μπορούμε να δούμε το οπτικό αποτέλεσμα εδώ:

Α panoramic view
From Left to Right: 14′ K Mastersound HH, 8′ Sabian AAX splash, 10′ Sabian AAX o-zone splash, 18′ K Custom Session Ride, 12′(?) Wuhan china

Αφού τα έστησα, έπρεπε να χαζολογήσω και λίγο…

Chillin'
After the initial setup and soundcheck, it’s time for a small chillin’
Η Αναστασία ζήτησε Sol μπίρα για να πιεί αλλά sol-γιοκ οπότε συμβιβάστηκε με Corona. Πριν γίνει αυτό όμως, έγινε πρώτα το statement ότι η Carib είναι σαν να πίνεις άμμο. (όχι ammo)
Εγώ ως γνωστός τρακαδόρος δοκίμασα από τούτα τα “Η lucky strike κάνει αρπαχτή και λανσάρει innovative τσιγάρα για όλους να δοκιμάσουν τουλάχιστον ένα.”

Για να μπορέσει να ακουστεί ωραίο το αποτέλεσμα, χρησιμοποιήσαμε δύο καλά condenser-over mics (AKG ήταν) και ένα SHURE SM57 στο cajon. (Συνήθως τα 57άρια τα χρησιμοποιώ για το snare.)

Τα over ήταν αρκετά κοντά στα πιατίνια και χαμηλωμένα για να μην υπάρχει διαρροή από το snare που είναι αισθητά πιο δυνατά από όλα. Τα equalizer από τα over ήταν σχετικά flat και λίγο παραπάνω πρίμα μόνο δώσαμε. (Στο κ 7 της ώρας περίπου.)

Το 57άρι είχε και αυτό flat equalizer εκτός από τα μπάσα που ήταν στο και τέταρτο της ώρας περίπου.

Proto-Kit in Action
The Proto-Kit in Action. You can see the position of the over mics. Also you can see a duct taped T-Shirt attached to the cajon to avoid marks on wood from the pedal. (Duct Tape Rule)

Το αποτέλεσμα βάσει σεβαστού δείγματος σχολίων ήταν θαυμαστικό και πολύς κόσμος ισχυρίστηκε ότι ήταν σαν drums και δεν κατάλαβε τη διαφορά. Ένα άτομο που εμπιστεύομαι την άποψη του και είναι και ψιλοσχετικό με το όργανο είπε ότι έδενε με τον χώρο πολύ καλά το “αυτοσχέδιο σετ” μου.

Χωρίς να έχει ακούσει βέβαια το κανονικό σετ στον ίδιο χώρο υπέθεσε ότι θα ήταν πολύ πιο δυνατά και φασαριόζικο, κρίνοντας από άλλα παρόμοια μαγαζιά.

Και κάποιες επιπλέον φωτογραφίες για τους απαιτητικούς…

Front-Left View
Front-Left View
Front-Right View
Front-Right View
Left View
Left View
Right View
Right View

One thought on ““Unplugged” Drum-Like Concert.”

  1. Όποιος έχει μυαλό (όλοι έχουμε) δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και πράγματα.

    Όποιος όμως γνωρίζει να το χρησιμοποιεί προς όφελος του εν πρώτης και σε κοινό όφελος εν δευτέρης, καταφέρνει να κερδίζει ….(και στην παρούσα φάση, το μεροκάματό του και ένα υπέροχο καλοκαιρινό διήμερο με όμορφους φίλους σε όμορφα μέρη).

Leave a Reply